Yabancı yatırımcının çıkışı yaklaşık 1 milyar dolar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Yayımladı: Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yerleşik kişiler 9 Mayıs haftasında net 102 milyon dolarlık hisse senedi ve 933,7 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alımı gerçekleştirdi. Aynı dönemde 7,3 milyon dolarlık Genel Yönetim Dışındaki Sektör (ÖST) varlığı satışı yapıldı.

Hisse Senedi Stoklarında Güncel Durum

2 Mayıs itibarıyla 27 milyar 809,2 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 9 Mayıs haftasında 28 milyar 375,8 milyon dolara yükseldi. Diğer yandan, yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 9 milyar 124 milyon dolardan 10 milyar 109,6 milyon dolara çıkarken, ÖST stokları ise 338,6 milyon dolardan 329,8 milyon dolara geriledi.

Related Posts

Tarih belli oldu: 600 bin kamu işçisi için zam görüşülecek

Karayolları, üniversiteler, hastaneler, santraller ve bakanlıklar dahil olmak üzere kamu kurumlarında görev yapan yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren 2025 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde üçüncü toplantı tarihi netleşti. İşçi tarafı …

Vergi incelemelerinde yeni dönem: Maliye bu sisteme geçiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi incelemelerini dijital ortama taşıyan yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Artık tutanaklar elektronik ortamda hazırlanacak, imzalar güvenli elektronik imza ile atılacak.

Tapu bedelini düşük gösterenler dikkat: Evlere tebligatlar gönderilmeye başlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kayıp kaçaklarına ilişkin denetimlerini sıkılaştırıyor. Geçtiğimiz dönemlerde özellikle kira gelirlerinin beyanı için denetimler hızlanmış, kira gelirini beyan etmeyen mükelleflere yazılar gönderilmişti. Bu kez de konut satışı için harekete geçildi. Satış sırasında tapu harcını düşük göstererek vergi kaçıranlara Gelir İdaresi’nden tebligatlar gönderildi. İşte detaylar…

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

İtalyan üretiminde sınırlı artış

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün açıkladığı mart 2025 verilerine göre, ülkenin sanayi üretimi şubat ayındaki yüzde 0,9’luk düşüşten sonra yalnızca yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Bu sonuç, piyasalarda beklenen yüzde 0,5’lik yükselişin …