Dünyanın en büyük elektrikli gemisi suya indirildi: 250 ton bataryaya sahip!

Dünyanın En Büyük Elektrikli Gemisi Suya İndirildi




Dünyanın en büyük elektrikli gemisi resmen suya indirildi. China Zorrilla isimli feribot, 130 metre uzunluğu ve 250 tondan fazla bataryasıyla türünün en büyük aracı olarak hizmete başlamaya hazırlanıyor.

Avustralyalı gemi yapımcısı Incat tarafından Tazmanya’da inşa edilen feribot, Güney Amerikalı feribot operatörü Buquebus için özel olarak yapıldı. 2.100 yolcu ve 225 araç taşıma kapasitesine sahip olan feribot, Buenos Aires ile Uruguay arasında sefer yapacak.

En Yakın Rakibinden 4 Kat Büyük Bataryaya Sahip




Geminin 250 tonluk devasa bataryasının 40 MWh kapasiteyle daha önceki en büyük deniz aracından 4 kat büyük olduğu ifade ediliyor. Sistem, enerjiyi Wärtsilä tarafından geliştirilen 8 elektrikli su jeti motoruna aktarıyor.

Geminin iç kısmında 2.300 metrekarelik gümrüksüz alışveriş bölümü dahil olmak üzere çalışmalar tamamlanmak üzere. Tamamlandığında, bu alan bir feribottaki en büyük alışveriş merkezi olacak.

Incat’ın bu yılın ilerleyen zamanlarında yapacak deneme seferlerinden önce tamamlaması gereken bazı işler hala devam ediyor. Bunlar arasında, son donanım montajı, batarya kurulumu ve enerji depolama sisteminin entegrasyonu bulunmaktadır.

Incat Hull 096 isimli gemi, 2014 yılında hayatını kaybeden Uruguaylı bir film yıldızının anısına “China Zorrilla” adıyla faaliyet gösterecek.

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Gökyüzünde devrim: Yapay zeka ve drone

Yapay zeka (YZ) ve drone teknolojisi, bilimsel araştırmaların desteğiyle savunma, tarım, lojistik ve sağlık gibi pek çok alanda çığır açtı. Uzmanlar, bu teknolojilerin birleşiminin hem fırsatlar sunduğunu hem de etik ve güvenlik açısından ciddi …

Ankara’da Hitit Rallisi heyecanı

49. Hitit Rallisi, 14-15 Haziran tarihlerinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenecek.