Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Avrasya Tüneli, Mavi Nokta Sertifikası Aldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından teknik çerçevesi oluşturulan Mavi Nokta Ağı sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu. Paris’te düzenlenen törende Mavi Nokta Ağı Genel Sekreteri tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrasya Tüneli yetkililerine sertifikalar takdim edildi.

Bakan Uraloğlu, Mavi Nokta Ağı’nın dünya genelinde kaliteli, sürdürülebilir ve kapsayıcı altyapı yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir girişim olduğunu vurgulayarak, “Avrasya Tüneli, sertifika almayı başaran ilk ulaştırma projesi olarak Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini destekleyen yapıya sahiptir.” sözlerini kullandı.

“Avrasya Tüneli Çevreye Duyarlı Bir Ulaşım Alternatifi Olarak Hizmet Veriyor”

Avrasya Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, tünelin İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirdiğini ve çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunduğunu ifade etti.

155 Milyon Araç Avrasya Tüneli’nden Geçti

2016 yılından bu yana 155 milyon aracın Avrasya Tüneli’ni kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, tünelin sunduğu ekonomik ve çevresel faydaları da dile getirdi. Tünelin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve 2024 yılında elde edilen ekonomik faydanın 445 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Avrasya Tüneli Sürdürülebilir Enerji Üretiyor

Avrasya Tüneli, sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi santrali ile yıllık 322 bin 880 kilovat saat enerji üretiyor. Bakan Uraloğlu, bu sayede temiz enerji kaynaklarından faydalanıldığını ve yıllık 210 ton karbon emisyonunun azaltılmasına destek verildiğini belirtti.

Related Posts

Çin’de sanayi şirketlerinin karı arttı

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, yılın ilk 2 ayındaki gerilemenin ardından ilk çeyreği artışla tamamladı.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir