Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android cihazlarda çoklu görev deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin test ettiği ‘Android Bubble Bar’ adlı özellik, mevcut bölünmüş ekran modundan farklı bir yaklaşım sunuyor ve birden fazla uygulamanın daha kolay şekilde açılmasını ve geçiş yapılmasını sağlıyor.

Google’ın Yeni Android Bubble Bar Özelliği Çoklu Görevleri Kolaylaştıracak

Android akıllı telefonlarda çoklu görevlerle uğraşmak, özellikle küçük ekranlı modellerde, zorlayıcı olabiliyor. Bölünmüş ekran modunu ve uygulamaları kayan baloncuk (bubble) şeklinde açan özellikleri kullanan çoğu cihaz, genellikle yalnızca iki uygulama arasında geçişi kolaylaştırıyor. Ancak üç veya daha fazla uygulama kullanıldığında, verimlilik düşebiliyor.

https://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2025/04/Android_16_bubble_bar_on_mobile.mp4

Google’ın bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığı anlaşılıyor. Sektör kaynakları, Android 16 Beta 4 sürümünde şirketin herhangi bir uygulamanın baloncuk içinde açılmasına ve yeni bir baloncuk çubuğundan erişilmesine olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yeni özellikle ilgili paylaşılan videoya göre, kullanıcılar artık bir veya birden fazla uygulamayı baloncuk içine alabilecek ve başka bir uygulamayı kullanırken kolayca bu baloncuklara dokunarak erişebilecekler. Bu sayede uygulamalar arasında daha hızlı ve kolay geçiş yapabilecekler.

Google’ın bu özelliği Android 16 güncellemesiyle kullanıma sunması bekleniyor. Ayrıca, henüz net olmasa da şirketin baloncukları kategorilere ayırarak kullanıcıların seçim yapma sürecini kolaylaştırabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Gökyüzünde devrim: Yapay zeka ve drone

Yapay zeka (YZ) ve drone teknolojisi, bilimsel araştırmaların desteğiyle savunma, tarım, lojistik ve sağlık gibi pek çok alanda çığır açtı. Uzmanlar, bu teknolojilerin birleşiminin hem fırsatlar sunduğunu hem de etik ve güvenlik açısından ciddi …

Ankara’da Hitit Rallisi heyecanı

49. Hitit Rallisi, 14-15 Haziran tarihlerinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenecek.