Steam kullanıcılarının tercihi netleşiyor: Windows 11 yine yükseldi!

Windows 11, Oyuncular Arasında Yükselişte!

Statcounter’ın Nisan 2025 işletim sistemleri ve tarayıcı raporlarına Valve’den yanıt geldi. Steam Donanım ve Yazılım Anketi’nin sonuçlarına göre, Windows 11, oyun dünyasında hızla tercih edilen bir işletim sistemi haline geliyor.

Windows 11, Nisan 2025 itibariyle oyun severler arasında giderek popülerleşiyor. Windows 10’dan Windows 11’e geçiş yapan kullanıcı sayısındaki artış, Windows 11’in oyun performansındaki üstünlüğünü de gözler önüne seriyor. Ankete katılan Windows kullanıcılarının %57,84’ü Windows 11’i tercih ediyor. Son bir ay içinde Windows 11 kullanım oranı 2,5 puan arttı. Ancak, anket katılımcılarının rastgele seçildiği ve katılımın isteğe bağlı olduğunu unutmamak gerekir.

Nisan 2025 verilerine göre, Windows 10 artık %40’ın altına indi. Windows 11’in kullanıcı kitlesini genişletirken Windows 10 ise %38,09’luk payla (%2,49 puan kayıpla) üst sıralardaki yerini koruyor. Windows 10, Ekim 2025’te desteğini kaybedecek olmasına rağmen, geliştiriciler tarafından hala desteklenmeye devam edecektir.

Steam’de Windows’un genel kullanım oranı Nisan 2025’te %96,1 seviyesinde kalmıştır. Ardından Linux %2,27 (-0,06 puan) ve macOS %1,62 (+0,04 puan) ile sıralanmaktadır.

Yükselen Donanım Trendleri

Donanım tercihlerinde, Nvidia RTX 4060’ın dizüstü bilgisayar versiyonu sürpriz bir şekilde ilk sıraya yerleşirken, RTX 3060 ikinci sıraya geriledi. En çok tercih edilen GPU olan RTX 4060, katılımcıların %4,8’lik bir kesimi tarafından kullanılmaktadır. RTX 3060 ise %4,57 ile ikinci sırada yer alıyor.

Diğer donanım tercihleri arasında 16 GB RAM (%43,86), 6 çekirdekli işlemci (%30,26), 8 GB video belleği (%34,25), 250 GB’a kadar birincil depolama alanı ve 1080p ekran (%55,27) öne çıkmaktadır.

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Gökyüzünde devrim: Yapay zeka ve drone

Yapay zeka (YZ) ve drone teknolojisi, bilimsel araştırmaların desteğiyle savunma, tarım, lojistik ve sağlık gibi pek çok alanda çığır açtı. Uzmanlar, bu teknolojilerin birleşiminin hem fırsatlar sunduğunu hem de etik ve güvenlik açısından ciddi …

Ankara’da Hitit Rallisi heyecanı

49. Hitit Rallisi, 14-15 Haziran tarihlerinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenecek.