Çin’de sanayi şirketlerinin karı arttı

Çin Sanayi Şirketlerinin Karı, Yıllık Bazda Arttı

Ulusal İstatistik Bürosu (UİB) verilerine göre, yıllık cirosu 20 milyon yuanın üzerindeki sanayi işletmelerinin toplam karı, Ocak-Mart 2025 döneminde 1,51 trilyon yuanı buldu. Bu rakam yaklaşık 210 milyar doları ifade etmektedir.

İlk çeyrekte sanayi şirketlerinin toplam karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,8 arttı. Aynı dönemde sanayi şirketlerinin toplam geliri ise yüzde 3,4 artış gösterdi.

41 farklı sanayi kolundan 24’ünde kar artışları gözlemlendi. Geçen yılın aksine, bu dönemde sanayi şirketlerinin karlılığı artış gösterdi.

Çin’deki sanayi şirketlerinin karları, 2024 yılında %3,3 oranında azalmıştı. Ancak, bu yılın ilk çeyreğinde karlar yeniden yükselişe geçti.

CANLANDIRMA TEDBİRLERİ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

İlk çeyrekteki kar artışına rağmen, Çin’deki sanayi karlılığında istikrarsızlık devam ediyor. Ülkenin en büyük sanayi üreticisi olan Çin’de iç talebin zayıflığı, üretici fiyatlarındaki düşüş ve ABD’nin tarife politikaları gibi dış belirsizlikler ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Geçen yıl eylül ayından bu yana hükümet ve ekonomi yönetimi, canlandırma tedbirleri alarak ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor. Ancak, bu adımların reel ekonomi üzerindeki etkilerinin henüz tam olarak görünmediği izleniyor.

Çin ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde beklenenden daha fazla, yüzde 5,4 oranında büyüme kaydetti. Hükümetin yıl için öngördüğü yüzde 5 civarındaki büyüme hedefinin üzerinde bir büyüme yaşandı.

Related Posts

İsrail’den tarife hamlesi: Tel Aviv, ABD’ye ticari imtiyaz hazırlığında

İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Barkat, ABD ile tarifeler konusunda daha iyi bir anlaşmaya varılabilmesi için ABD’ye bazı imtiyazlar sağlanabileceğine işaret etti.

İtalya’da banka savaşları başladı: Bankacılık devi sigorta devine talip

İtalya’da yatırım bankası Mediobanca SpA’nın, sigorta şirketi Assicurazioni Generali SpA’nın varlık yönetimi birimi Banca Generali’yi satın almak için 6,3 milyar euroluk teklifte bulunduğu bildirildi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir