Samsun’da Normal Doğumun Önemi Sempozyumu Düzenlendi

Samsun’da Normal Doğumun Önemi Üzerine Sempozyum Gerçekleştirildi

Samsun’da normal doğumun önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu” büyük ilgi gördü.

Sempozyum, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi ve alanda uzman hekimler ile akademisyenler normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlik, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirilerek sezaryen oranlarının azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesi hedeflendi.

Sempozyumda konuşan Samsun Sağlık Müdürü Mustafa Uras, doğumun insan yaşamının temel bir süreci olduğunu vurgulayarak, doğal doğumun sadece sağlık bilinci değil aynı zamanda güçlü ve sağlıklı nesillerin temeli olduğunu belirtti. “Normal doğum, anne ve bebek sağlığına büyük katkı sağlar ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliği açısından da son derece önemlidir” diyen Uras, atılan her adımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Sezaryenin bir doğum tercihi olmadığını vurgulayan Uras, sezaryenin aslında bir ameliyat olduğunu ve gereksiz yere yapıldığında çeşitli komplikasyonlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası’nı da unutmadı.

Sempozyuma, Samsun Vali Yardımcısı Vekili Şeref Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Eyüp Çakır, akademisyenler, doktorlar, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ve anne adayları da katılım gösterdi. Normal doğumun önemine dikkat çeken etkinliğin öne çıkan konuşmacıları arasında yer aldılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Veysel Altun – Sağlık

Related Posts

Depresyonda olan hasta 56 gün boyunca uyudu: Donmuş gibiydi bilimin ekip çalışmasının ve sabrın zaferi

Samsun’da bir hasta psikiyatrik rahatsızlık sebebiyle 56 gün boyunca uyudu. Hastaya uygulanan elektrokonvülsif terapi (EKT) sayesinde hasta 56’ncı gün gözlerini açtı.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Her dışarı çıktığınızda başınız ağrıyorsa sebebi bu olabilir

Son zamanlarda dışarı çıktığınız anda baş ağrısı şikayetleriniz artıyorsa, sebebi sadece stres ya da yorgunluk olmayabilir.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.